Fiskgratäng med räkor
Detta är en väldigt enkel maträtt som inte tar upphela kvällen. bara och slänga ihop och in i ugnen! :)
Du behöver: Potatis (helst mjölig), Mjölk, flytmargarin, Fiskfileér / alascan pollock fiskblock , Smögensås (pulverform), Räkor, riven ost.
Såhär gör man : Koka potatisen tills den blir snudd på färdig, den behöver inte koka sönder. Lägg dem i en skål och häll i lite mjölk, flytmargarin/margarin, salt & peppar. Blanda ihop till ett fint mos med hjälp av elvispen.
Salta och peppra fisken och Micra fiskblocken i ca 4 minuter, lägg dem sedan i en ugnsäker form. Lägg räkor över fisken, gärna mycket för då blir det en bra smak.
Klicka potatismoset runt fisken, ser nästan ut som en plankstek.
Blanda smögensåspåsen med vatten ( står på förpackningen) så att den blir en bra sås och häll den på fisken och räkorna.
På med lite riven ost.
In i ugn på ca 200- 250 grader tills moset fått lite färg!
Bon apetit, Smaklig spis
Linn♥